Piparikuusi­metsä

Reseptin lähetys sähköpostilla

Taikina:
300 g margariinia
1 1/2 dl tummaa siirappia
4 dl taloussokeria
1 rkl Meira jauhettua kanelia
1 rkl Meira piparkakkumaustetta
3 munaa
2 tl Meira ruokasoodaa
noin 13 dl vehnäjauhoja

Koristeiden kiinnittämiseen:
1 valkuainen
2 1/2 -3 1/2 dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua

Koristeluun:
Meira Kookoshiutaleita
Kandisokeria

Osien liittämiseen:
2 dl kidesokeria

Mittaa margariini, siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes kiehahtaa.

Nosta kattila liedeltä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä haaleaksi.

Vatkaa munat yksitellen haaleaan taikinaan.

Sekoita sooda vehnäjauhoihin. Lisää jauhot vähitellen kattilaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Peitä kattila kannella. Pidä jääkaapissa yön yli että taikina tasaantuu ja jähmettyy.

Tee paperiset kuusimuotit esimerkiksi kuusenmuotoisen piparimuotin avulla. Piirrä kuusi paperille ja suurenna haluamiisi kokoihin kopiokoneella.

Kauli taikinasta ensin haluamasi kokoinen alusta kuusimetsälle.

Kauli loppu taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä paperimuottien avulla haluamasi määrä piparikuusia.

Nosta palat ohutta lastaa apuna käyttäen leivinpaperoidulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa palojen koosta riippuen 5-7 min. Anna palojen jäähtyä ja kuivua seuraavaan päivään ennen koristelua.

Koristeiden kiinnittämistä varten siivilöi tomusokeri valkuaiseen. Sekoita tasaiseksi ja lisää muutama tippa sitruunamehua. Tomusokerin määrä riippuu munan koosta. Sokerikuorrutteen koostumus on sopivaa kun vatkainta nostettaessa seos muodostaa huipun, joka kuitenkin nopeasti taipuu alas.

Koristele palat sokerikuorrutteella. Kauniin huurteen saat ripottelemalla vielä märän sokerikuorrutteen pintaan kookoshiutaleita.

Kuusien kiinnittämistä varten sulata sokeri pinnoittamattomalla paistinpannulla, kunnes se on kullanruskeaa. Kasta kuusien jalat sulaan sokeriin ja kiinnitä ne alustaan kiinni.

Lumisen metsän viimeistelet tomusokerilla tai kookoshiutaleilla.

 

piparimetsä resepti