Maustekakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

10–12 annosta

200 g voita tai margariinia
1 1/4 dl fariinisokeria
1 1/4 dl sokeria
4 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl Meira leivinjauhetta
2 tl Meira kanelijauhetta
1 tl Meira inkivääriä
1 tl Meira muskottipähkinää
1 1/2 dl Meira hasselpähkinöitä
n. 65 g appelsiinikuoripaloja
1/2 dl vahvaa, tuoretta Kulta Katriina -kahvijuomaa

Kostutus:
1/2 dl vahvaa, tuoretta Kulta Katriina -kahvijuomaa
5 cl piparkakkulikööriä

Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
noin 3 rkl sitruunan- tai limetinmehua
cocktailkirsikoita

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen, halkaisijaltaan noin 25–27 cm:n levyinen kakkuvuoka. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele lopuksi joukkoon pähkinät, appelsiinikuoripalat ja kahvi.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille.

Sekoita kahvi ja likööri keskenään ja kaada kostutus tasaisesti kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu ja levitä seos kakun päälle. Halkaise kirsikat ja koristele niillä kakku. Tarjoa hyvän kahvin kanssa.