Mausteinen munatoti

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Munatoti sopii jouluaaton alkumaljaksi glögin sijaan. Munatoti saa makunsa jouluisista mausteista ja appelsiininkuori taittaa juoman raskautta. Viimeistele juoma raastetulla muskottipähkinällä ja nauti.

2 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
½ appelsiininkuorta
3 kpl Meira neilikkaa
1 kpl Meira kanelitankoa
1 kpl Meira thtianista

3 keltuaista
¾ dl fariinisokeria
1 dl brandyä tai rommia
3 valkuaista
1 rkl hienoa sokeria

1 kpl Meira jauhettua muskottipähkinä

Yhdistä kerma, maito, appelsiininkuori, neilikka, kaneli ja tähtianis. Kiehauta ja anna maustua kannen alla noin 5-10 minuuttia

Vatkaa kulhossa keltuaiset ja fariinisokeri. Kaada kermamaito siivilän läpi keltuaisseokseen ja vaahdota tasaiseksi. Lisää alkoholi. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Vaahdota valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ennen tarjoilua. Lisää joukkoon 1 rkl sokeria ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä valkuaiset nostellen massan joukkoon. Kaada laseihin ja ripottele päälle muskottipähkinää. Voit käyttää koristeluun myös rouhittua suklaata.