Mausteinen munatoti

Mausteinen munatoti

Munatoti sopii jouluaaton alkumaljaksi glögin sijaan. Munatoti saa makunsa jouluisista mausteista ja appelsiininkuori taittaa juoman raskautta. Viimeistele juoma raastetulla muskottipähkinällä ja nauti.

  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

2 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
puolikkaan appelsiininkuorta
3 kpl Meira neilikkaa
1 kpl Meira kanelitankoa
1 kpl tähtianis
3 keltuaista
0,75 dl fariinisokeria
1 dl brandyä tai rommia
3 valkuaista
1 rkl hienoa sokeria
1 kpl Meira jauhettua muskottipähkinä

Ohje:

  1. Yhdistä kerma, maito, appelsiininkuori, neilikka, kaneli ja tähtianis. Kiehauta ja anna maustua kannen alla noin 5-10 minuuttia.
  2. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja fariinisokeri.
  3. Kaada kermamaito siivilän läpi keltuaisseokseen ja vaahdota tasaiseksi. Lisää alkoholi. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
  4. Vaahdota valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ennen tarjoilua.
  5. Lisää joukkoon 1 rkl sokeria ja vatkaa vielä hetki.
  6. Yhdistä valkuaiset nostellen massan joukkoon.
  7. Kaada laseihin ja ripottele päälle muskottipähkinää. Voit käyttää koristeluun myös rouhittua suklaata.