Maapähkinä-rusinatoffee

Reseptin lähetys sähköpostilla

noin 40 kpl

1 dl kermaa
1 1/2 dl maitoa
5 dl sokeria
75 g voita
1 tl Meira vaniljasokeria
1 dl Meira maapähkinä-rusinasekoitusta

Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes sokeri on sulanut. Lisää voi ja keitä seos tasaiseksi.

Anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes se muuttuu vaaleanruskeaksi. Tähän menee noin 1/2 tuntia.

Testaa massa pudottamalla sitä pieni tippa kylmään veteen. Jos pystyt pyörittämään tipan palloksi, massa on valmista.

Ota kattila pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä sitä välillä sekoitellen. Mausta toffee vaniljasokerilla ja sekoita joukkoon maapähkinät ja rusinat.

Kaada seos hyvin voideltuun, noin 15x20 cm kokoiseen vuokaan. Paloittele jähmettynyt toffee ja muotoile käsin karkeiksi. Halutessasi voit kääriä jääkaappikylmät karkit yksitellen sellofaaniin.

Säilytä toffeet viileässä.