Itsenäisyys­päivän kakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

12-15 annosta

4 munaa
1 1/2  dl erikoishienoa sokeria
1 tl Meira vaniljasokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl Meira leivinjauhetta

Vuoan leivitykseen:
1 rkl margariinia
1/2 dl Meira kookoshiutaleita

Kostutus:
1 dl mehua

Täyte:
n. 5 dl (250 g) pakastemarjoja maun mukaan
1 dl hillo-marmeladisokeria esim. Dansukker

Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl erikoishienoa sokeria

Koristeluun:
Haluamiasi koristeita

Voitele vuoka ja leivitä se kookoshiutaleilla.

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahtoon.

Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Anna kakun hiukan jäähtyä ennen kumoamista.

Valmista täyte. Nosta kohmeiset marjat ja sokeri noin kahden litran vetoiseen mikrouunin kestävään kulhoon. Kuumenna täydellä teholla (800 W) 6–8 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos kuplii. Sekoita kerran kuumentamisen keskivaiheella, sekä lopuksi huolellisesti. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta. Anna hillon jäähtyä, jolloin se kiinteytyy. Sekoita valmis hillo.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakun alin osa mehulla. Levitä päälle hillo ja nosta seuraava kakkupala päälle. Kostuta myös se ja levitä hillo. Peitä kolmannella kakulla ja kostuta myös se.

Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon vatkauksen loppuvaiheella jogurtti ja sokeri.

Kuorruta kakku kermavaahtopursotuksin ja koristele makusi mukaan.