Glögimausteella maustettu rusinasoppa

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Monikäyttöinen glögimauste maustaa hienosti myös jouluisen rusinasopan. Meiran glögimausteella saa ruokaan uutettua helposti glögin maukkaat aromit.

250 g 
rusinoita
1 l omenamehua
5 dl valmista glögiä
1 rkl Meira glögimaustetta
2 kpl Meira 
kanelitankoa
1 tl Meira kokonaista kardemummaa
0,5 dl 
sokeria
3 rkl 
perunajauhoja

Laita glögimauste, kanelitangot ja kardemumma harsoliinan sisään tai tiiviiseen teesiivilään. Mittaa kattilaan omenamehu ja glögi. Kiehauta kaikki yhdessä. Lisää joukkoon rusinat ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja vesitilkkaan sekoitettu perunajauho. Anna keiton pulpahtaa muutamaan kertaan ja siirrä kattila sivuun maustumaan. Poista mausteet ja tarjoile glögimausteella maustettu rusinasoppa vaikka riisipuuron kera.