Curry-porkkanalaatikko

Reseptin lähetys sähköpostilla

6-8 annosta

2 rkl voita
2 rkl Meira currya, ei lisättyä suolaa

4 dl maitoa
2 dl vettä
4 dl puuroriisiä
1/2 tl Meira suolaa
1 kg kypsäksi keitettyä porkkanaa survottuna
2 munaa
2 dl kermaa
1/2 dl vaaleaa siirappia
2 rkl voita
1 tl Meira suolaa
1/2 tl Meira jauhettua muskottipähkinää
1/2 tl Meira valkopippuria

Pinnalle
20 g voita
1/2 dl vaaleaa siirappia
1/2 dl korppujauhoja tai hapankorppumurua

  1. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon curryjauhe. Kuullota jauhetta varovaisesti noin 3 minuuttia. Mittaa kattilaan maito, vesi, suurimot ja suola. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Sekoita porkkanasurvoksen joukkoon munat, kerma, siirappi, pehmeä rasva ja mausteet. Sekoita ja lisää joukkoon riisipuuro.
  2. Kaada seos uunivuokaan. Vedä jääkaappikylmästä rasvasta muutama lastu juustohöylällä laatikon päälle ja valuta siirappiraidat pinnalle. Ripottele lopuksi pinnalle ruiskorppujauhot.
  3. Paista laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.

P.S. Meira tarjoaa laajan maustesarjan ilman lisättyä suolaa. Lisäät vain makua, et suolaa! Kaikki Meiran mausteet kehitetään, valmistetaan ja pakataan Suomessa.