Tuoreet aprikoosit mausteliemessä

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta

noin 1 l tuoreita aprikooseja (3–4 kpl/ruokailija) tai persikoita
2 dl vettä
1/2 dl ruokosokeria
1 Meira vaniljatanko
1 Meira kanelitanko
2 tähtianista
1 dl appelsiinista puristettua mehua

Suklaakastike tarjoiluun:
100 g tummaa suklaata
1 dl kevytmaitoa

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sokeri ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Paloittele suuret aprikoosit. Sekoita mausteliemen joukkoon appelsiinimehu ja nosta liemi pois liedeltä. Kaada aprikoosit mausteliemeen ja anna jäähtyä.

Poista mausteet jäähtyneestä liemestä. Jaa aprikoosit ja liemi annoskulhoihin ja viilennä jääkaapissa.

Valmista suklaakastike: Paloittele suklaa. Kuumenna maito kiehuvaksi. Laita suklaat muutama pala kerrallaan maitoon ja sekoita huolellisesti. Kun suklaakastike on tasaista, jaa se aprikoosien päälle ja tarjoile.