Cashewtahna

Reseptin lähetys sähköpostilla

Vinkit:
- Sileän tahnan valmistamiseen vaaditaan tehokas tehosekoitin.
- Käytä cashewtahnaa esimerkiksi leivän päällä, dippinä, jogurtin tai puuron lisukkeena
- Voit tehdä tahnasta myös suolaisen version vaihtamalla mausteet ja hunajan esimerkiksi yrtteihin, valkosipuliin ja sitruunan kuoriraasteeseen.

Ainekset:
5 dl (n. 310 g) Meira cashewpähkinöitä
1 ½ tl Meira jauhettua kardemummaa
1 tl Meira kanelia
1 tl Meira vaniljasokeria
⅛ tl Meira suolaa
2 rkl hunajaa *)
2 rkl rypsiöljyä
(½ dl kaakaojauhetta)

*) Vegaaniseen versioon agavesiirappia.

Levitä cashewpähkinät pellille leivinpaperin päälle. Paahda 200 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes pähkinät ovat saaneet kevyesti väriä. Anna jäähtyä pellillä.

Laita pähkinät tehosekoittimeen ja hienonna jauhomaiseksi. Lisää mausteet, suola, hunaja ja öljy (ja suklaaversioon myös kaakaojauhe). Lisää makeutusta maun mukaan. Anna koneen käydä yhteensä noin 10 minuuttia, kunnes tahna on aivan sileää. Rakenne on aluksi jäykkää ja sitä täytyy kaapia välillä tehosekoittimen reunoilta. Mitä kauemmin seosta jaksaa sekoittaa, sitä notkeammaksi se muuttuu.

Kaada tahna puhtaaseen lasipurkkiin. Tahna säilyy useita viikkoja jääkaapissa.