Poltetta lempeästä tuliseen

Meiran chilivalikoimasta löydät sopivan pikantit vaihtoehdot erilaisiin ruokalajeihin ja poltetta laajalla skaalalla, miedosta ja makeasta syvään ja voimakkaaseen.

Chilirouhe guajillo

Guajillo on yksi Meksikon suosituimmista chileistä. Väriltään se on syvän oranssi/punainen. Maku on hieman tanniininen, ja maussa on aavistus marjaa ja vihreää teetä. Tällä chililajikkeella on kohtalainen, makea polte, mikä tulisuudesta kertovalla shu-asteikolla on n. 5 000.

Guajillo sopii tuomaan pikanttia terävyyttä monipuoliseen ruoanlaittoon. Rouheille ominaiseen tapaan maun ominaispiirteet korostuvat pitkän hauduttamisen myötä. Katso reseptivinkki: Chili-broileripata

Chilirouhe chipotle

Chipotle on Meksikon ja Lounais-Amerikan keittiöiden makujen perusta. Chipotle saa ominaismakunsa chilin savustamisesta. Se onkin kuivattu ja savustettu punainen jalápenochili. Tämän chilin väri vaihtelee tummanpunaisesta kahvin ruskeaan. Chipotlessa on makea ja savuinen aromi. Maussa voi aistia suklaan ja tupakan sävyjä. Tällä chilillä on voimakas, syvä maku ja polte. Shu-arvo n. 10 000.

Chipotlen maku sopii erityisesti liharuokiin. Rouheille ominaiseen tapaan maun ominaispiirteet korostuvat pitkän hauduttamisen myötä. Katso reseptivinkki: Chipotle-härkäruukku

Vinkkejä

Vedessä liottaminen avaa chilien aromeja ja pehmentää rakennetta. Liottamisen jälkeen chilirouhetta voi esimerkiksi käyttää maustevoin valmistamiseen.

Rasvassa kuullottamalla saat helposti eri chileistä esiin niiden ominaiset aromit.

Hieman tulinen chili sopii loistavasti erityisesti tumman suklaan makumaailmaan. Suklaan kaakaovoi avaa rasvaisuutensa takia chilin aromeja ja saa chilin maistumaan voimakkaasti.