Kahvinkeittimen puhdistaminen

Kahvinkeitin on hyvä pestä säännöllisin väliajoin, sillä puhdas kahvinkeitin antaa kahville puhtaan maun. Kahvinkeittimen voi puhdistaa esimerkiksi kalkinpoistoaineella (käyttöohje pussissa) tai etikalla.

Muut kahvinvalmistusastiat kannattaa pestä koneessa tai käsin kuumalla vedellä ja astianpesuaineella joka käyttökerran jälkeen. Huolellinen huuhtelu on tärkeää. Pinttyneet astiat voi pestä soodalla.

Kahvinkeitin säilyy puhtaampana pidempään, kun käytät veden annostelemiseen erillistä kannua etkä kahvikannua. Jos käytät kahvikannua, kannuun mahdollisesti jäänyt kahvirasva siirtyy keittimen sisään ja haittaa keittimen toimintaa.

Etikkapesu kahvinkeittimelle

1/3 etikkaa
2/3 vettä

Täytä keittimen vesisäiliö etikan ja veden sekoituksella. Käynnistä keitin, laske puolet nesteestä läpi. Sammuta keitin 5 minuutin ajaksi. Käynnistä keitin ja laske loppu neste läpi. Huuhtele keitin laskemalla 2-4 täyttä säiliöllistä puhdasta vettä keittimen läpi.

Pinttyneiden lasiastioiden (esim. kahvikannun) pesu soodalla

1 rkl soodaa
kiehuvaa vettä

Laita ruokasooda kannun pohjalle. Kaada kannu täyteen kuumaa vettä. Anna seistä muutaman minuutin ajan. Huuhtele huolellisesti.

Huom. Soodapesu ei sovellu kahvinkeittimelle eikä teräsastioille.