Kahvin viljelyalueet

Tiedätkö, missä kahvia viljellään? Tärkeimmät kahvin viljelyalueet ovat Etelä- ja Keski-Amerikka sekä Afrikan ja Aasian trooppiset vyöhykkeet, jotka ympäröivät maapalloa päiväntasaajan molemmin puolin. Vaikka kahvia viljellään tätä nykyä kymmenissä eri maissa, on kahvin alkuperäinen koti Afrikassa. Afrikassa kahvia viljellään muun muassa Keniassa, Etiopiassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa.  

Jotta kahvipensas menestyisi, tulee ilmaston olla subtrooppinen tai lauhkea. Voimakasarominen robusta viihtyy kuitenkin myös tropiikissa. Ihanteellinen lämpötila on 15–25 astetta. Kahvipensas ei kestä hallaa. Sadetta kahvipensas vaatii 1000–2000 mm vuodessa, kukintaa edeltävät sateet ovat erityisen tärkeitä.

Meiran kahvien alkuperä  

Meiran kahveihin etsitään parhaat mahdolliset raaka-aineet eri puolilta kahvia viljelevää maailmaa. Oikean kahvilaadun valinta on tärkeää täydellisen kahvisekoituksen rakentamisessa. Kahvisekoitusten laatiminen vaatii asiantuntijoilta usein vuosien työtä ja tinkimätöntä ammattitaitoa. Meiran kahvin alkuperään voit tutustua tässä.

Afrikka

Keniassa tuotettu kahvi on makutyypiltään voimakas ja erittäin hapokas. Siinä on vivahteena mustaa viinimarjaa. Keniassa kahvia viljellään Nyerin, Kiambun, Merun ja Kirinyagan alueilla.

Tansaniassa tuotetussa hyväaromisessa kahvissa on tasapainoinen vartalo ja kirkas happoisuus. Tansaniassa kahvia viljellään Kilimanjaron, Mbozin ja Makambakon alueilla.

Ugandassa tuotettu kahvi omaa täyteläisen vartalon ja on happoisuudeltaan miedompi.

Sambiassa viljellyssä voimakasaromisessa kahvissa on tunnistettava maku. Esimerkiksi Keniassa tuotettuun kahviin verrattuna sambialaisessa kahvissa on huomattavasti vähemmän hapokkuutta. Sambiassa kahvia viljellään kuparivyöhykkeellä, Muchinga-vuorilla.   

Etelä-Amerikka

Kolumbialaisessa kahvissa yhdistyy kahvin hyvä vartalo pehmeän täyteläiseen makuun. Ympäri vuoden saatavilla oleva kolumbialainen kahvi tunnetaan ympäri maailman. 

Perulainen kahvi tunnetaan miellyttävästä ja pehmeästä maustaan. Vähemmän hapokas perulainen kahvi kasvaa muun muassa Norten ja Altomayon alueilla.

Brasilia tunnetaan paitsi kuumista sambarytmeistään, mutta myös pähkinäisen pehmeästä ja pirteästä kahvistaan. Kahvi kasvaa Brasiliassa muun muassa Triangulon ja Mineiron alueilla. Brasilia on myös maailman suurin kahvintuottaja.