Kahvin valmistaminen kapselikeittimellä

Kapselikeitin on erinomainen valinta kahvinystävälle, joka haluaa nauttia kupillisen kuumaa kiireenkin keskellä. Helppoina ja vaivattomina kapselikeittimet kasvattavat suosiotaan jatkuvasti.

Kapselikeitin sopii erinomaisesti myös kodin kakkoskahvinkeittimeksi aamuihin, joissa kahvinautintoon on varattu vain muutama minuutti. Kapselikeitin on myös hyvä ratkaisu satunnaiselle kahvinjuojalle, sillä vakuumipakatut kapselit säilyvät huoneenlämmössä pitkään.  

Näin valmistat hyvää kahvia kapselikeittimellä

  • Täytä myespresso-koneesi säiliö kylmällä vedellä. Kytke virta laitteeseen, ja espressopainikkeen merkkivalo syttyy. Valo palaa punaisena, kunnes vastus on riittävän kuuma, jolloin vihreä valo syttyy.
  • Lämmitä kuppi.
  • Huuhtele laite painamalla espressopainiketta. Anna veden valua kahvisuuttimen läpi. Pysäytä vedentulo painamalla espressopainiketta uudelleen.
  • Avaa latauskahva ja pane Segafredo Myespresso kapseli paikalleen. Sulje latauskahva.
  • Aseta kuppi tipparitilän tai erillisen kupinpidikkeen päälle. Paina espressopainiketta ja anna kahvin valua kuppiin. Paina painiketta uudelleen, kun kahvia on haluttu määrä (4cl tavalliseen espressoon). Punaisen valon syttyminen kesken kahvin valutuksen ei tarkoita, että valutus pitäisi lopettaa – valo vain ilmaisee, että laite lämpiää lisää tarpeeksi korkean lämpötilan ylläpitämiseksi.
  • Avaa latauskahva, kun kahvi on valmis. Kapseli putoaa kapselisäiliöön. Sulje latauskahva ja huuhtele laite painamalla espressopainiketta.

Jos haluat tehdä cappucinoa, caffe lattea tai muita maitokahveja, katso ohjeet täältä.