Mausteisia ruokia ja kuumia juomia viileneviin kesäiltoihin

Ulkona syömisen viimeiset hetket alkavat olla käsillä. Mausteinen ruoka ja kuumat juomat sopivat elokuun tummenevaan iltaan, jolloin kääriydytään lämpimään vilttiin ja istutaan pitkää iltaa tähtitaivaan alla.

Mausteista ytyä ateriaan

Mikä onkaan parempaa, kuin kutsua ystävät koolle ja nauttia herkullinen juustofondue-ateria ulkona. Voimakkaan makuiseen juustopataan voi leivän lisäksi dippailla myös kasviksia tai muita herkkuja oman mielikuvituksen mukaan. Erilaiset mausteet, kuten kumina ja muskottipähkinä, tuovat ytyä juustopataan.

Rapujuhlat ovat monelle suomalaiselle kesän loppuhuipennus. Usein ennen rapurallia nautitaan kevyt alkupala, jotta rapujen parissa maltetaan askarrella rauhassa. Ruokahalun herättäjäksi sopii esimerkiksi erilaiset mausteiset sormisyötävät. Rapujuhlien snapsia voi varioida maustamalla se tuoreilla yrteillä, kuten tuoreella tillillä.

Jälkiruoaksi maistuu loppukesän sadon antimet eli juuri poimitut omenat. Maukkautta omenakompottiin, -kakkuun tai -piirakkaan saat Meiran maukkaasta kanelista ja kardemummasta. Sadonkorjuujuhlien alkudrinkiksi sopii kuohuva omenamehu, joka koristellaan kauniilla tähtianiksilla.