Eväät reppuun ja retkelle

Kevään edetessä luonto alkaa näyttää parastaan. Yksi parhaimmista tavoista nauttia ihanasta auringonvalosta, kasvien silmujen aukeamisesta ja lintujen sirkutuksesta on retkeily. Sen ei aina tarvitse olla raskasta ja hikistä patikoimista, vaan retken kohteeksi voi ottaa myös lähimmän merenrannan, kotimetsän tai vaikka leikkipuiston ympäristön.

Kuuma keitto aasialaisella twistillä

Ulkona liikkuessa iskee usein nälkä. Kannattaa siis pakata reppuun eväät – mikä maistuisikaan paremmalta kuin tauko itse tehtyjen eväsleipien ja kuumien juomien kera. Perinteinen makkara ketsupilla ja sinapilla toimii aina, mutta jos jaksaa nähdä vähän vaivaa, pystyy retkellä nauttimaan myös gourmeeta. Miltä kuulostaisi esimerkiksi tämä täynnä makuja oleva vietnamilainen pho-keitto? Sen perusta on mausteisessa liemessä, joka esivalmistetaan jo kotikeittiössä. Liemi pakataan termariin ja muut raaka-aineet, esimerkiksi korianterin oksat ja rapsakat idut, erillisiin eväsrasioihin tai pakastepusseihin. Tauon koittaessa kylmät raaka-aineet annostellaan lautasille tai kuppeihin ja päälle kaadetaan höyryävän kuuma liemi. Kuuma keitto on täydellinen retkieväs, ja aasialainen makumaailma tuo piristävää vaihtelua perinteiseen eväskorin sisältöön.

Kokeile Meiran tuotteita ja löydä uusia retkeilypaikkoja

Uusia vinkkejä retkeilyyn ja mielenkiintoisiin retkikohteisiin löydät Retkipaikka-sovelluksen avulla. Sovellus avaa sinulle kartat yli 1 500 suomalaiseen retkikohteeseen! Osta kaksi Meiran tuotetta (ketsuppi-, sinappi-, salaattikastike tai pähkinätuote) ja saat vastineeksi Retkipaikka-sovelluksen veloituksetta käyttöösi neljäksi kuukaudeksi. Meiran Retkipaikka-kampanja on voimassa huhtikuun alusta elokuun loppuun.