Chilit – alkupalasta jälkiruokaan

Kaikessa ruoanlaitossa suolaisesta makeaan pitää olla jokin makukärki, joka parhaimmillaan on tulinen chili. Makukärjen tehtävä on keventää rasvaisuutta ja usein sen tukena käytetään makeaa, joka taittaa liian voimakkaat maut.

Chili eri muodoissaan on erinomainen ruoan viimeistelijä.  Uudistetussa Meiran chilivalikoimassa on nyt uudet pakkaukset sekä uusia makuja: Chipotle ja Guajillo.

Miksi kuivattu chili on yksi maailman käytetyimmistä mausteista?

Usein ajatellaan, että chili pitää käyttää tuoreena. Toki tuore chili on hyvä salsassa ja salaattien aineosana, mutta tulisuuden lisäksi muuta makua siitä ei juurikaan synny. Kuivattu chili säilyy hyvin ja pitää aromaattisuutensa pitkään, myöskään maku ei muutu säilytyksen aikana.

Mihin kuivattua chiliä voi käyttää?

Meiran chilituoteperheeseen on nyt lisätty uusia rouheita jauheiden ja olemassa olevien rouheiden rinnalle. Rouheet sopivat hyvin ruokiin, joihin halutaan näkyvää chiliä. Nopeasti paistetut jättiravut tai perunat, joiden pinnalla näkyy maukasta chiliä, ovat hyviä esimerkkejä nykyaikaisesta ruoanlaitosta. Maun pitää näkyä! 

Jauhettua chiliä käyttäessäsi hauduta sitä ensi öljyssä tai voissa, siten saat chilin aromit parhaiten esiin. Suklaakakkua tehdessäsi lisää chililastut suoraan sulatetun suklaan joukkoon – helppoa ja maukasta. Muista myös, kuivattu chili antaa mukavaa potkua kuumien juomien mausteena.

Chipotle, trendikkäin chili

Meksikon ja Lounais-Amerikan keittiöiden keskeisin maku on chipotle. Chipotlella saat ruokaan uudenlaista aromikasta tulisuutta. Kokeile sitä myös leivontaan; tortillat tai perinteisemmät hiivapohjaiset ruokaleivät saavat chipotlesta uutta vivahdetta. 

Chili sopii kaikkeen ruoanlaittoon

Aikaisemmin tulisuutta haettiin maustekastikkeista, nyt halutaan aitoja tunnistettavia makuja. Jokaiseen tarpeeseen löytyy chilivaihtoehto Meiran valikoimasta. Kokeile seuraavalla kerralla maustaa tacojen täytettä chipotlella, sillä aidolla alkuperäisellä maulla. Boostaa chilillä!