Ketsupissa ja sinapissa on nyt enemmän makua – sekä vähemmän suolaa ja sokeria

Sokerin ja suolan vähentäminen ruokavaliossa on terveysteko, mutta harva haluaa kuitenkaan tinkiä ateriansa mausta. Tänä keväänä innovatiivisten maustamistuotteiden valikoima laajenee, kun ruokakauppojen hyllyille saadaan vähemmän suolaa ja sokeria sisältävät Meira Bataatti-inkivääriketsuppi sekä uutuussinappi, Meira sinappi vähemmän sokeria & suolaa. Meiran maustekastikkeiden pakkausilme myös uudistuu kevään aikana.

Vastikään palkittu1 Meira Juuresketsuppi porkkana-punajuuri saa rinnalleen maukkaan uutuuden, kun Meira tuo huhtikuussa kauppoihin vähemmän sokeria ja suolaa sisältävän Bataatti-inkivääriketsupin. Samalla myös Meiran sinappivalikoima täydentyy vähemmän sokeria ja suolaa sisältävällä vaihtoehdolla. Uutuudet mahdollistavat suolan ja sokerin vähentämisen ruokavaliosta mausta tinkimättä.

Uudessa Meira Bataatti-inkivääriketsupissa Meiran ketsupeista tuttu herkullisen paksu tomaattisose yhdistyy bataattiin, kurpitsaan ja inkivääriin. Uutuusketsuppi sisältää 30 % vähemmän sokeria ja suolaa verrattuna tavanomaisiin ketsuppeihin. Meira sinappi vähemmän sokeria & suolaa valmistetaan tuoreista ja laadukkaista sinapinsiemenistä, jotka jauhetaan Meiran omilla kivimyllyillä perinteisin menetelmin. Uutuussinapissa on 30 % vähemmän sokeria ja suolaa kuin sinapeissa keskimäärin. Molemmilla uutuustuotteilla on Sydänmerkki, joka kertoo paremmasta valinnasta omassa tuoteryhmässään.

– Ruokiin liittyvien valintojen takana on useita tiedostettuja ja tiedostamattomia motiiveja, kuten kotimaisuus tai terveellisyys. Käytännössä monille ratkaisevin valintakriteeri on kuitenkin maku – ihmiset haluavat syödä hyvänmakuista ruokaa. Meille on tärkeää, että tuotteidemme avulla suomalaiset voivat syödä terveellisemmin, hyvästä mausta kuitenkaan tinkimättä, kertoo maustamistuotteiden tuotekehityspäällikkö Irina Kallio Meiralta.

Hyvänmakuiset tuotteet auttavat suolan ja sokerin vähentämisessä

Liiallinen suolansaanti on yksi keskeisimmistä kansanterveyden haasteista Suomessa: FinRavinto 2017 -tutkimuksen mukaan suomalaisista miehistä jopa 98 prosentilla ja naisista 86 prosentilla päivittäinen suolansaanti ylittää suosituksen mukaisen viiden gramman ylärajan2.

Vuonna 2017 Meira teki kaksi ravitsemussitoumusta, joissa se sitoutui kehittämään ketsuppivalikoimaansa sekä vähempisuolaisia että -sokerisia tuotteita vuoteen 2020 mennessä. Ravitsemussitoumus on suomalainen toimintamalli, jolla vastataan EU:n laajuisiin tavoitteisiin parantaa tuotteiden ravitsemuslaatua.

Meira Bataatti-inkivääriketsuppi ja Meira Sinappi vähemmän sokeria & suolaa valmistetaan muiden Meiran maustamistuotteiden tapaan Helsingin Vallilassa. Ketsupit valmistetaan Meiran maustetehtaalla 100% hiilidioksidivapaalla, kotimaisella biokaasulla.

Lähteet
1 Lähde: Kultainen Pippuri, Vuoden 2018 innovaatio
2 Lähde: THL FinRavinto 2017 -tutkimus

Tuotetiedot

Meira Bataatti-inkivääriketsuppi 480g

Meira Bataatti-inkivääriketsuppi sisältää paksun tomaattisoseen lisäksi 15 % bataattia ja 8 % kurpitsaa. Uutuusketsupin maun viimeistelee trendikäs ja aromikas inkivääri. Meira Bataatti-inkivääriketsuppi sisältää 30 % vähemmän sokeria ja suolaa kuin perinteiset ketsupit keskimäärin. Tuotteessa on Sydänmerkki.
Meira Bataatti-inkivääriketsuppi on valmistettu aidoista raaka-aineista. Tuote ei sisällä säilöntäaineita tai makeutusaineita. Tuotteessa käytetty suola on jodioitua.
Ainesosat: Tomaattisose (60 %), bataatti (15 %), sokeri, kurpitsa (8 %), etikka, jodioitu suola, jauhettu inkivääri (0,2 %), luontaiset aromit (inkivääri, maustepippuri, valkopippuri). Suolaa 1,3 %, sokereita 13 g/100 g.

Meira Sinappi vähemmän sokeria & suolaa 480g

Meira Sinappi vähemmän sokeria & suolaa on valmistettu aidoista raaka-aineista kivimyllyssä itsejauhetuista sinapinsiemenistä. Meira Sinappi vähemmän sokeria & suolaa sisältää 30 % vähemmän sokeria ja suolaa kuin sinapit keskimäärin.
Tuotteessa on Sydänmerkki.
Ainesosat: Vesi, sinapinsiemen, sokeri, etikka, rypsiöljy, jodioitu suola, väri (sokerikulööri), säilöntäaine (natriumbentsoaatti), valkopippuri.
Suolaa 0,95 %, sokereita 14 g/100 g.
 

Kuvia toimitukselliseen käyttöön: epressi.com/uutishuoneet/meira-oy

Lisätiedot

Meira, markkinointipäällikkö Heidi Päiväniemi, p. 040 544 7791, heidi.paivaniemi [at] meira.fi
Viestintätoimisto Akvamariini Porter Novelli, p. 09 241 0072, linda.pynnonen [at] akvamariini.fi