Välimerellinen frittata eli uunimunakas

Reseptin lähetys sähköpostilla

Välimerellinen frittata eli uunimunakas

20 annosta
 
2,000 kg keitettyjä (varhais)perunoita
0,500 kg kirsikkaluumutomaatteja
0,200 l kivettömiä oliiveja
0,200 kg baby-pinaattia tai rucolaa
0,100 kg voita tai 0,050 l öljyä
0,006 g Meira Välimeren yrttiseos
0,004 g Meira pippurisekoitus tai mustapippuri
0,006 g Meira valkosipulirouhe
0,010 g Meira hienoa merisuolaa
 
Munaseos:
16 kpl kananmunaa
0,400 l maitoa
0,006 kg Meira hienoa merisuolaa
0,400 kg juustoraastetta (emmental)
 
1. Kuutioi keitetyt, kuoritut perunat ja puolita kirsikkatomaatit. 
2. Sulata voi pannulla tai kuumenna öljy. Lisää pannulle lohkotut perunat, kypsennä muutama minuutti. Lisää tomaatit ja jatka paistamista parin minuutin ajan. Mausta Meiran Välimeren yrttiseoksella, valkosipulirouheella, suolalla ja pippuriseoksella/mustapippurilla. Lisää joukkoon oliivit ja pinaatti.
3. Riko munien rakenne ja lisää munien joukkoon maito ja 1/2 tl Meira hienoa merisuolaa. Kaada munaseos pannulle ja anna hyytyä hetki sekoitellen.
4. Ripottele juustoraaste munakkaalle ja pane munakas 225 asteiseen uuniin paistumaan noin 25 minuutiksi tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
5. Leikkaa frittata pizzan tapaan lohkoiksi ja tarjoa huoneenlämpöisenä vihersalaatin kanssa. Salaattikastikkeeksi sopii Meira Ranskalainen salaattikastike.
 
Munakkaan voi tehdä isommallakin pannulla, mutta muoto ja viipaleihin leikkaaminen on helpointa, jos pannu on halkaisijaltaan n. 30-40 cm.