Kukkakaalicurry

Reseptin lähetys sähköpostilla

Kukkakaalicurry

20 annosta
kasvis, gluteeniton
Valmistusaika: 40 minuuttia
 
0,600 kg sipulia
0,100 kg valkosipulinkynsiä
1,200 kg myskikurpitsaa, perunaa tai bataattia
2,400 kg kukkakaalia
0,100 l öljyä
0,020 kg Meira currya
0,012 kg Meira paprikajauhetta
0,012 kg Meira tulista chilirouhetta
0,800 l kookosmaitoa
0,400-0,600 l vettä
0,012-0,017 kg suolaa
0,600 kg punaista paprikaa
10 kpl keitettyä kananmunaa koristeluun
 
1. Kuori sipulit ja viipaloi ne. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja silppua ne. Kuori myskikurpitsa / peruna / bataatti ja leikkaa noin sentin kuutioiksi. Paloittele kukkakaali reiluiksi kukinnoiksi.
2. Kuumenna öljy tilavassa pannussa ja lisää öljyn sekaan curryjauhe. Kuullota sipuliviipaleita ja valkosipulinkynsisilppua curryöljyssä noin viisi minuuttia. Lisää pannulle kasviskuutiot ja jatka kypsennystä toiset viisi minuuttia.
3. Ripottele kasviksille paprikajauhe ja chilirouhe, kääntele hetki ja sekoita joukkoon kukkakaalikukinnot. Kypsennä muutama minuutti ja kaada sekaan kookosmaito ja vesi. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Tarkista nesteen määrä ja sekoita kunnolla.
4. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika suikaleiksi ja sekoita kukkakaalicurryn joukkoon. Kypsennä muutama minuutti. Tarkista maku.
5. Kuori kovaksi keitetyt kananmunat ja lohko ne. Asettele lohkot kukkakaalicurryn pinnalle ja nosta ruoka tarjolle. Tarjoa lisäkkeenä keitettyä riisiä.