Valkosuklaa-marjakakku

Valkosuklaa-marjakakku

Valkosuklaa-marjakakku on herkullinen ja raikas jälkiruoka kevään ja kesän juhliin.

  • Helppo

Ainekset:

Keksipohja
14 kpl digestive keksejä
100 g pehmeää voita
2 rkl kaakaota
50 g Meira mantelijauhetta (1 dl)
Pohjan päälle
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte
2 dl marjasosetta
1 dl sokeria
4 kpl Meira liivatelehteä liotettuna
130 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa löysänä vaahtona
Pinnalle
1 dl rouhittua valkosuklaata ja marjoja

Ohje:

  1. Valmista ensin pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pane keksit muovipussiin ja nuiji lihanuijalla hienoksi.
  2. Sekoita pohja-ainekset keskenään. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja painele keksipohja vuokaan ja reunoille tasaisesti.
  3. Siivilöi pohjan päälle 2 rkl kaakaojauhetta.
  4. Valmista täyte. Kiehauta marjasose ja sokeri.
  5. Sulata joukkoon liivate ja valkosuklaa paloina.
  6. Nostele joukkoon löysä kermavaahto.
  7. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
  8. Ripottele pinnalle rouhittua valkosuklaata ja hieman kohmeisia pakastemarjoja.