Täytetyt mokkapalat

Reseptin lähetys sähköpostilla

Täytetyt mokkapalat

Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl Meira leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa

Kuorrute:
100 g voita tai margariinia
6 dl tomusokeria
4 rkl Kulta Katriina Perinteinen kahvia
½ dl kaakaojauhetta

Mokkavaahto:
3 dl vispikermaa
½ kuorrutteesta

Pinnalle:
Meira lakritsiströsseliä

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 200 asteessa 10-13 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa pohjalevy kahteen yhtä suureen osaan. Tasoita reunat veitsellä ja leikkaa toinen puolikas paloiksi, joista tulee leivosten pohjat. Siirrä ehjä puolikas leikkuulaudan päälle.
Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna kiehahtaa, sillä se vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Erota 2 desilitraa (mikä vastaa noin puolikasta) kuorrutteesta toiseen astiaan. Jäähdytä toista osaa kuorrutteesta kylmässä vesihauteessa koko ajan sekoitellen, kunnes se muuttuu paksummaksi, mutta on yhä valuvaa. Kaada ehjän pohjalevyn päälle ja tasoita lastalla. Ripottele samantien päälle reilusti lakritsiströsseliä. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen kuin leikkaat levyn paloiksi.

Jäähdytä jäljellä oleva kuorrute huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Jätä vaahto hieman normaalia pursotuskermaa notkeammaksi. Sekoita joukkoon kuorrute. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota pohjapalojen päälle kaksi kerrosta mokkavaahtoa. Nosta kansipalat päälle. Tarjoile leivokset mieluiten samantien.

Vinkki! Jos haluat esivalmistella leivokset ennen juhlia, voit leipoa kansi- ja pohjaosat valmiiksi tarjoilupäivän aamuna. Mokkavaahdon voi laittaa pursotuspussissa jääkaappiin odottamaan täyttämistä.

Lähde: www.kinuskikissa.fi