Suklaa-vaniljakeksit

Reseptin lähetys sähköpostilla

60 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 muna
1/2 dl kaakaojauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl Meira leivinjauhetta
1 tl Meira vaniljasokeria
1 rkl maitoa

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
25 g suolatonta voita
1 rkl appelsiinimehua

Täyte:
1 prk vaniljatuorejuustoa
1 dl tomusokeria
Koristelu
Meira suklaanmakuisia koristerakeita

Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi voiseoksen joukkoon samalla sekoittaen.

Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikina pursotinpussiin ja leikkaa pussin kulmaan reikä. Pursota taikinasta noin 3 cm läpimittaisia matalia kekoja leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä väleihin tilaa, sillä pikkuleivät leviävät paistettaessa.

Kypsennä pikkuleipiä noin 12 minuuttia. Älä kypsennä liikaa, jotta pikkuleipien reunat eivät kuivu ja tule koviksi. Anna pikkuleipien jäähtyä. Tähän asti voit tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Säilytä kuivassa, kosteudelta suojassa.

Täytä ja kuorruta keksit tarjoilupäivänä.

Kuorrutetta varten paloittele suklaa kattilaan. Lisää voi ja mehu. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes suklaa ja voi sulavat. Sekoita ja anna jäähtyä hiukan.

Notkista tuorejuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tomusokeri.

Lusikoi juustoseos pursotinpussiin ja leikkaa pussin kulmaan reikä. Pursota täytettä joka toisen keksin sileälle pinnalle. Paina toinen keksi päälle.

Ota täytetty keksi käteesi ja kasta keksin toinen pinta sulaan suklaaseokseen. Käännä ympäri, koristele suklaarakeilla ja jätä kuivahtamaan.