Suklaa-vadelma cupcakes

Reseptin lähetys sähköpostilla

Reseptistä tulee n. 8-10 isoa kuppikakkua

Ainekset
120 g voita
120 g sokeria
2 kananmunaa
110 g vehnäjauhoja
1 tl Meira leivinjauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta
80 g tummaa suklaata sulatettuna
n. 2 dl vadelmia

Kuorrute 1
150 g voita
n. 3-4 dl tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
80 g suklaata sulatettuna

Kuorrute 2
150 g voita
n. 4-4,5 dl tomusokeria
1 tl Meira vaniljasokeria
4 rkl paseerattuja punaherukoita

Koristelu
Meira kirjava strösseli
Meira suklaaströsseli

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen huolellisesti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan sekaan varovaisesti käännellen. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.

Täytä vuoat hieman yli puolilleen. Lisää jokaiseen vuokaan 2-3 vadelmaa. Painele vadelmat osittain taikinan sisään. Paista 180 °C:ssa n. 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kuppikakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä valmiit kuppikakut ritilällä.

Valmista kuorrute 1. Pehmennä voi vatkaamalla. Lisää joukkoon vatkaten tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa, kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu suklaa. Vatkaa sekaisin. Kuorruta ja koristele kuppikakut  kirjavalla strösselillä.

Valmista kuorrute 2. Pehmennä voi vatkaamalla. Lisää joukkoon vatkaten tomusokeri. Vatkaa, kunnes vaahto on vaaleaa ja ilmavaa. Lisää lopuksi joukkoon paseeratut punaherukat ja vaniljasokeri. Vatkaa sekaisin. Kuorruta ja koristele kuppikakut suklaaströsselillä.

 

Lähde: Marsispossu.blogspot.fi