Suklaa-cashewpiirakka

Reseptin lähetys sähköpostilla

140 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1tl Meira vaniljasokeria
2 kananmunan keltuaista

Täyte
70 g Meira cashewpähkinöitä
ripaus suolaa
400 g maitosuklaata
2 dl kermaa

Sekoita jauhot, sokerit ja kaakaojauhe keskenään. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja nypi voi jauhojen joukkoon kunnes seos on murumaista. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen ja vaivaa taikinasta kiinteä pallo. Litistä taikinapallo ja kääri se tuorekelmuun, anna levätä jääkaapissa ainakin tunnin verran. Voitele pitkän mallinen (12 x 36 cm) tai pyöreä (23 cm) vuoka. Kaulitse taikina ja siirrä se voideltuun vuokaan. Painele taikina hyvin vuoan reunoja vasten. Reunojen yli menevää taikinaa ei tarvitse siistiä vielä tässä vaiheessa. Laita pohjan päälle leivinpaperia, jonka päälle kaada riisiä tai kuivia papuja painoksi. Paista 175 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota leivinpaperi ja riisi pois ja paista pohjaa vielä 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja vasta pohjan ollessa kokonaan jäähtynyt siisti reunat.

Murskaa cashewpähkinät ja leivitä pohjan päälle. Ripottele päälle ripaus suolaa. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kiehauta kerma ja kaada sulanut suklaa kuumaan kermaan, sekoita tasaiseksi. Kaada suklaaseos pähkinöiden päälle ja levitä pinta tasaiseksi. Laita piirakka jääkaappiin ainakin tunniksi. Koristele cashewpähkinöillä ja suklaakoristeilla.

 

Lähde: Marianpienileipomo.blogspot.fi