Romanovin britakakkuleivos

Reseptin lähetys sähköpostilla

4-6:lle

Kakkupohja:
125 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 tl Meira Vaniljasokeri
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl Meira Leivinjauhe
1 dl maitoa

Marenki:
2 valkuaista
1 dl sokeria

Romanovin mansikat:
150 g tuoreita mansikoita puolitettuina
1/3 appelsiinin kuorta raastettuna
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl sitruslikööriä
pieni ripaus Meira Mustapippuria rouhittuna

Kermavaahto:
1,5 dl vispikermaa
1 dl mascarponea
2 tl tomusokeria
½ tl Meira Kardemumma, jauhettu

Valmista ensin kakkupohja. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon. Lisää lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi. Levitä massa uunipellille ja tasaiseksi.

Tee seuraavaksi marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä marenkimassa tasaisesti kakkupohjan päälle. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes marengissa on hieman väriä. Leikkaa kakku uunituoreena 5 cm x 10 cm paloiksi. Anna jäähtyä.

Sekoita Romanovin mansikoiden aineet yhteen ja anna maustua. Vatkaa kerma ja mascarpone yhteen. Lisää joukkoon tomusokeri ja kardemumma. Laita pursotinpussiin. Pursota kakkupohjan päälle kermavaahto, nosta päälle mansikat. Pursota mansikoiden päälle hieman kermavaahtoa ja nosta päälle toinen kakkupohja. Koristele mansikoilla ja tarjoa.

Vinkki! Tarjoa britakakkuleivoksia kesän juhlissa perinteisen täytekakun tai mansikkakakun sijaan.