Puolukka-suklaa cupcake

Reseptin lähetys sähköpostilla

12 kuppikakkua

Taikina
215 g sokeria
130 g vehnäjauhoja
35 g tummaa kaakaojauhetta
¾ tl Meira leivinjauhetta
¾ tl Meira soodaa
½ tl suolaa
1 rkl Meira vaniljasokeria
Mittaa kulhoon ja sekoita.

1 iso kananmuna
115 g crème fraîchea
55 g rypsiöljyä
Lisää ja sekoita.

120 g kiehuvaa vettä
Lisää taikinaa koko ajan sekoittaen.

90 g jäisiä puolukoita
Kääntele sekaan.

Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin ja jaa taikina vuokiin.
Vuoat täyttyvät hieman yli puoleen väliin.
Paista 180 °C noin 15-18 minuuttia.

Puolukkahilloa
Pursota hillotyllan avulla hillosydän vielä lämpimien kuppikakkujen keskelle.

Kuorrute
120 g voita huoneenlämpöisenä
60 g tuorejuustoa
Vatkaa kuohkeaksi.

400 g tomusokeria
Lisää kahdessa erässä ja vaahdota hyvin.

60 g kookoskermaa
1 rkl vaniljasokeria
Lisää ja sekoita hyvin.

Käytä kuorrute sellaisenaan pursottaen tai levittäen kuppikakkujen päälle.
Voit myös värjätä kuorrutteen tummalla kaakaolla ruskeaksi tai elintarvikeväreillä haluamasi väriseksi.

Koristeluun
Meira värikkäitä suklaanappeja
Candy Melts –nappeja
Tummia täytekeksejä
Sokerimassaa/marsipaania
Meira kookoshiutaleita

Pöllöjä varten kuorruta kuppikakut kaakaolla värjätyllä kuorrutteella. Halkaise puukon avulla täytekeksit silmiksi ja asettele suklaanapit silmiin ja nokaksi. Kirjavia kuppikakkuja varten pursota tai levitä värjäämätön kuorrute ja ripottele pinnalle hieman kookoshiutaleita. Sulata Candy melts -nappeja ja levitä ohueksi levyksi leivinpaperille. Ripottele päälle rouhittuja ja kokonaisia suklaanappeja ennen jähmettymistä. Taita jähmettyneestä levystä palasia koristeeksi.

 

Lähde: Pikkumurunen.blogspot.fi