Pinkki tiikerikakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

Taikina:
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Meira leivinjauhetta
1 rkl Meira vaniljasokeria
275 g voita
3 ½ dl sokeria
4 munaa
1 ¼ dl kermaa
pinkkiä elintarvikeväriä (miel. pastaväriä)

Pinnalle:
125 g pehmeää voita
2 ½ dl tomusokeria
1 rkl vettä
2 tl Meira vaniljasokeria
2 ps Meira purppura nonparelleja

Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka (tilavuus 2,4 l). Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa.

Erota taikinasta kolmannes ja värjää se pinkiksi elintarvikevärillä.

Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Levitä päälle pinkki taikina ja peitä se lopulla vaalealla taikinalla. Työnnä kaksi haarukkaa V:n muotoisessa asennossa taikinan sisään niin, että kärjet kohtaavat vuoan pohjalla. Vedä samaa reittiä takaisin ylös. Irrota kiinni tarttunut taikina haarukoista ja etene näin vuoan ympäri. Tasoita pinta.

Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla. Kumoa ja jäähdytä.

Notkista voi vatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeria vähän kerrallaan. Lisää lopuksi vesi ja vaniljasokeri. Levitä kreemi lastalla kakun pinnalle. Kuorruta samantien nonparelleilla, jotta pinta ei ehdi kovettua.

Aseta kakku kuorruttamisen ajaksi ritilän päällä lavuaariin. Laita ritilän alle iso, reunallinen astia, jotta saat kerättyä nonparellit talteen. Ripottele nonparelleja ensin kakun päälle. Laita kämmen kakun sivureunaa vasten niin, että pikkurilli hipoo kakun pintaa. Kaada nonparelleja kämmenen päälle ja laske kättä alaspäin samalla kallistaen, jotta nonparellit valuvat kohti kakkua. Kakun rengasosan sisäpintaan nonparellit on helpointa kiinnittää lusikan avulla valuttaen.

Kerää karkuteille lähteneet nonparellit astiasta ja käytä ne uudelleen. Säilytä kuorrutettu kakku jääkaapissa.