Pekaani-suklaa-juustokakku (gluteeniton)

Reseptin lähetys sähköpostilla

ø 22-24 cm:n irtopohjavuokaan

Pohja
1 pkt (150 g) gluteenittomia suklaatäytekeksejä Glutano Chocolate O's
22 kpl Meira pekaanipähkinöitä rouhittuna (1/2 pussillista=35 g)
50 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte
2 dl laktoositonta vispikermaa
3/4 dl hienoa sokeria
2 tl Meira vaniljasokeria
1 pkt Philadelphia-tuorejuustoa
3 kpl Meira liivatelehtiä
1/2 dl kuumaa kahvia
150 g tummaa leivontasuklaata sulatettuna

Koristelu
1/2 dl vaahterasiirappia
2 pss Meira pekaanipähkinöitä (á 70 g)
Meira suklaaströsseleitä (gluteeniton)

Murskaa gluteenittomat täytekeksit ja pekaanipähkinät yleiskoneen teholeikkurissa tai laita murretut keksit ja pähkinät pussiin ja painele esim. kaulimella murusiksi. Kaada sekaan sulatettu rasva ja sekoita muruseos kosteaksi.

Laita halkaisijaltaan 22-24 senttiseen irtopohjavuokaan (oma vuokani ø 23 cm) leivinpaperiympyrä pohjalle (kun voitelet vähän pohjaa, paperi pysyy paremmin paikallaan) ja sipaise vuoan reunoille neutraalin makuista ruokaöljyä. Painele kostea keksi-pähkinämuruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Vie vuoka kylmään siksi aikaa, kun teet täyteseoksen.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään ja rouhi suklaa pieniksi palasiksi. Sulata suklaa vesihauteessa esim. syvällä lautasella, anna jäähtyä muutama minuutti.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto ja vatkaa hetki.

Kuumenna kahvi esim. mikrossa pienessä kahvikupissa ja liuota pehmenneet liivatteet kahvin sekaan. Sekoita lusikalla, kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet. Lisää liivateseos muutamassa erässä kerma-juustoseoksen joukkoon ja vatkaa samalla huolellisesti.

Lisää viimeisenä hieman jäähtynyt sulatettu suklaa ja vatkaa ainekset vielä huolellisesti sekaisin. Hae jähmettynyt juustokakkupohja jääkaapista ja kaada täyte pohjan päälle. Tasoittele pintaa hieman ja heiluttele vuokaa sivusuunnassa pöydän päällä, että täyte leviää tasaisesti ja pinta siliää. Anna juustokakun hyytyä vähintään 4 tuntia, tai mieluiten yön yli, että maut ehtivät tasaantua.

Ota hyytynyt kakku pois vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle kakkupahvin päälle. Lado kakun pinta peittoon pekaanipähkinöillä. Pähkinöitä voi myös paahtaa hetken kuivalla pannulla ennen koristelua. Voit katkaista pähkinät keskeltä terävällä veitsellä kahtia, jolloin kakkua on helpompi leikata. Sivele pähkinöiden pinnalle reilusti vaahterasiirappia ja ripottele lopuksi pintaan gluteenittomia suklaaströsseleitä.

 

Lähde: Liianhyvaa.blogspot.fi