Pähkinä-siemenleipä

Reseptin lähetys sähköpostilla

2 dl pellavansiemeniä
160 g siemensekoitusta
1 pussi Meira saksanpähkinöitä (70 g)
1 pussi Meira hasselpähkinöitä (100 g)
1 pussi Meira kuorimattomia manteleita (100 g)
1 pussi Meira manteli-rusinasekoitusta (120 g)
5 kananmunaa
½ dl öljyä
½ dl vettä
1 tl suolaa
hieman voita leipävuoan voiteluun 

Rouhi mantelit, rusinat ja pähkinät veitsellä tai pyöräytä muutaman kerran blenderissä. Pähkinöistä saa jäädä osittain rouheampiakin palasia. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää vesi hyvin sekoittaen
Vatkaa munia ja öljyä keskenään niin, että niistä tulee paksuhko seos. Tämäkin onnistuu hienosti blenderissä. Sekoita muna-öljyseos kuivien aineiden joukkoon hyvin ja anna turvota muuta minuutti.
Kaada taikina hyvin voideltuun noin reilun litran vetoiseen leipävuokaan ja paista 160*C uunin alatasolla noin 70 min. Anna leivän jäähtyä kylmäksi vuuassaan ennen kumoamista. Säilytä leipä jääkaapissa.

Vinkki: Leipä kannattaa siivuttaa, pakata valmiisiin annospusseihin ja pakastaa. Pakkasesta on kätevää ottaa vaikka leipäpala kerrallaan töihin evääksi.

Lähde:  http://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/

P.S. Huolella valikoidut Meira pähkinät ovat viimeisintä saatavilla olevaa satoa ja ne pakataan tuoreuden säilyttävään suojakaasuun.