Omenapiirakka-kakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

Omenapiirakka-kakku

Mausteinen omenapiirakka:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl Meira leivinjauhetta
2 tl Meira vaniljasokeria
1 tl Meira kanelia
1 tl Meira kardemummaa
½ tl Meira neilikkaa
¼ tl Meira suolaa
½ ps (à 80 g) Meira hasselpähkinärouhetta
1 ½ dl kevytmaitoa
2 isoa omenaa

Vuokaan:
voita tai margariinia
½ ps (à 80 g) Meira hasselpähkinärouhetta

Vanilja-mascarponetäyte:
3 Meira liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponejuustoa
110 g valkosuklaata
2 rkl vettä

Koristelu:
omenaruusuja (ks. Kinuskikissan ohje täältä)
Meira hasselpähkinärouhetta

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24-25 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoka puoliväliin saakka reilulla voikerroksella, jotta pähkinärouhe tarttuu kiinni. ”Jauhota” hasselpähkinärouheella.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään pähkinärouhe mukaan lukien. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Upota viipaleet taikinaan. Voit halutessasi ripotella pinnalle kanelia.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla: jos taikinaa ei tartu tikkuun, piirakka on kypsä. Anna piirakan jäähtyä.

Irrota irtopohjavuoan reunus. Käännä kakku toisinpäin, jotta sileä pinta tulee ylöspäin. Puhdista vuoan reunus ja kiinnitä se uudelleen kakun ympärille. Sivele reunuksen yläosaan öljyä, jotta hyytynyt kakku irtoaa helpommin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarponejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula vaniljavaahtoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivateet. Sekoita liivatevesi vaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Siloita pinta palettiveitsellä. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele omenaruusuilla ja hasselpähkinä-rouheella.

P.S. Erinomaisista raaka-aineista valmistetut Meira leivonta-aineet auttavat Sinua onnistumaan leipomisessa.
Huolella valikoidut Meira pähkinät ovat viimeisintä saatavilla olevaa satoa ja ne pakataan tuoreuden säilyttävään suojakaasuun.