Terveellisempi omenapiirakka

Herkuttele keskellä arkeakin tällä terveellisemmällä, välipala-aineksista valmistetulla omenapiirakkalla.

  • Helppo

Ainekset:

Pohja
125 g Meira mantelilastuja (3 dl)
1 dl Meira hasselpähkinäjauhetta
0.5 dl vettä
1.5 rkl juoksevaa hunajaa
Täyte
2 isoa kypsää banaania
2 munaa (tai 1 ½ dl soijajogurttia)
1.5 tl Meira kardemummaa
0.5 tl Meira kanelia
3 makeaa luomuomenaaa (reilumminkin voi laittaa – sen mehevämpi lopputulos!)
1.5 tl juoksevaa hunajaa
0.5 tl vettä

Ohje:

  1. Yhdistä mantelilastut ja hasselpähkinäjauhe keskenään. Sekoita joukkoon vesi ja hunaja.
  2. Painele seos voidellun tai leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
  3. Esipaista pohjaa 200 asteessa 12-15 minuuttia, kunnes se on saanut väriä, rapeutta ja paahteisen maun.
  4. Valmista sillä välin täyte. Muussaa banaanit haarukalla. Sekoita joukkoon munat, kardemumma ja kaneli.
  5. Poista omenoista omenankodat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Omenoita ei kannata kuoria, jotta ei haaskata niiden terveellisintä osaa.
  6. Kaada banaaniseos pohjan päälle. Laita pinnalle omenaviipaleet. Tässä viipaleet on aseteltu pystyyn niin, että ne muodostavat ruusumaisen kuvion.
  7. Halutessasi piirakkaan lisää omenan makua ja mehevyyttä, viipaleet kannattaa asetella limittäin makaamaan, jolloin piirakkaan voi tehdä useita päällekkäisiä omenakerroksia.
  8. Yhdistä hunaja ja vesi. Sivele seosta viipaleiden pinnalle sudin avulla estääksesi pinnan kuivuminen uunissa. Myös kevyt sokerointi ajaa saman asian. Halutessasi voit ripotella pinnalle kanelia.
  9. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.