Mustikkamaitoleivokset

Reseptin lähetys sähköpostilla

17 kpl

Munaton, Gluteeniton vaihtoehto

Pohja:
2 dl Meira mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja (tai perunajauhoja)
1 dl sokeria
½ dl vettä
2 rkl öljyä

Täyte:
½ dl perunajauhoja
2 ½ rkl sokeria
5 dl täysmaitoa
2 tl Meira vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
¾ dl vaniljakreemijauhetta
3 dl (pensas)mustikoita

Sokeroidut mantelilastut:
½ dl sokeria
2 rkl vettä
50 g Meira mantelilastuja

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy. Painele taikina alumiinisten leivosvuokien pohjalle ja reunoille. Jos taikina tarttuu painellessa sormiin, kostuta sormia vedellä. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.

Paista pohjia 200 asteessa noin 12 minuuttia. Irrota leivospohjat vuoista.

Yhdistä kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää maito. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri. Laita kylmään vesihauteeseen jäähtymään. Sekoittele varsinkin alussa tiheästi, jotta pintaan ei muodostu kalvoa.

Kun kiisseli on jäähtynyt, vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon kiisseli ja vaniljakreemijauhe. Lisää lopuksi mustikat varovasti käännellen. Laita täyte kertakäyttöiseen pursotuspussiin tai pakastuspussiin. Leikkaa päähän aukko. Pursota täytettä reiluksi keoksi mantelipohjien päälle.

Nosta leivokset hetkeksi aikaa jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy ja pohja pehmenee.

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mantelilastut ja keitä 3 minuuttia. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. Paahda 160 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes lastut ovat saaneet hieman väriä. Murskaa karkeaksi rouheeksi ja ripottele leivosten pinnalle.