Marvelous-marenkileivokset

Reseptin lähetys sähköpostilla

Marenkikiekot (30 kpl)
4 valkuaista
ripaus suolaa
2 dl (erikoishienoa) sokeria
2 tl Meira vaniljasokeria

Vaniljaleivokset (8 kpl)
16 marenkikiekkoa
4 dl vispikermaa
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta
Meira kirjavia nonparelleja

Kaakaoleivokset (8 kpl)
16 marenkikiekkoa
4 dl vispikermaa
1 ½ tl Meira vaniljasokeria
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta
Meira suklaanmakuisia koristerakeita

Laita valkuaiset ja suola kulhoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa.

Lisää joukkoon sokerit pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Laita valkuaisvaahto pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla (11 mm) tai pakastuspussiin, jonka kulmaan leikkaat aukon.
Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla. Sivele leivinpapereille kevyesti ruokaöljyä.

Pursota leivinpapereiden päälle noin 30 marenkikiekkoa (halkaisija 5 cm). Jätä hieman leviämisvaraa. Paista kiertoilmauunissa 100 asteessa noin 1 ½ tuntia. Anna marenkien jäähtyä leivinpaperin päällä ja irrota sitten paperista.

Vaniljatäyte: Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe.

Kaakaotäyte: Mittaa kulhoon vispikerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi ja siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon kaakao- ja vaniljakreemijauhe.

Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota täytettä marenkipohjien päälle. Paina toinen marenki kanneksi. Pursota täytettä myös reunoille ja levitä lastalla tasaiseksi.

Kierittele reunat nonparelleissa tai koristerakeissa. Pursota päälle täytettä ja ripottele pinnalle koristeeksi nonparelleja/koristerakeita.

Vinkki: Tarjoile leivokset mahdollisimman pian kokoamisen jälkeen, jotta marenki säilyttää rapeutensa.

Lähde: Kinuskikissa.fi