Mansikkaunelma

Reseptin lähetys sähköpostilla

noin 12 viipaletta

4 munaa
1 dl sokeria
1 tl Meira vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl Meira leivinjauhetta

Täyte
150 g voita
2 ¼ dl mansikanmakuista tomusokeria
3 keltuaista
1 rkl Meira vaniljasokeria

Kuorrutus
2 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
2 rkl sokeria

Koristeluun
Meira purppura nonparelleja

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin, jotta vaahto ei laske.

Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia, tai kunnes cocktailtikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa torttupohja puhtaan leivinpaperin päälle, jolle olet ripotellut hiukan kidesokeria.

Täytettä varten vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri notkeaksi. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri ja jatka vatkausta muutama minuutti, tai kunnes täyte on kuohkeaa. Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu napakasti rullalle leivinpaperia avuksi käyttäen. Kääri rulla paperiin ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi ennen kuorruttamista. Näin täyte ehtii jähmettyä sopivasti.

Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Levitä tai pursota kermavaahto kääretortun päälle sekä päihin. Koristele Meira purppuranonparelleilla.

Vinkki: Vaalean kääretorttulevyn saat jättämällä taikinasta kaakaojauheen pois ja käyttämällä sekä maissitärkkelysjauhoja että vehnäjauhoja 3/4 dl.