Kotitekoinen "nutella"

Reseptin lähetys sähköpostilla

3 dl

2 pussia (yht. 140 g) Meira hasselpähkinäjauhetta
2 dl tomusokeria
1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 rkl Meira vaniljasokeria
1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Paahda hasselpähkinäjauhe teflonpannulla koko ajan käännellen, varo palamista. Jäähdytä jauhe.
Sekoita keskenään paahdettu pähkinäjauhe, siivilän läpi sihdatut tomusokeri ja kaakaojauhe sekä vaniljasokeri.
Lisää öljy ohuena nauhana pähkinätahnaan koko ajan sekoittaen. Tahna muistuttaa hieman taikinaa. Mikäli haluat makeamman tahnan, lisää tomusokeria ja öljyä.
Purkita tahna puhtaaseen säilykepurkkiin.
Tahna säilyy viileässä pari viikkoa. 

 

P.S. Huolella valikoidut Meira pähkinät ovat viimeisintä saatavilla olevaa satoa ja ne pakataan tuoreuden säilyttävään suojakaasuun.