Korealaiset munaleipäset

Reseptin lähetys sähköpostilla

Korealaiset munaleipäset
 

Vinkki: Paperisiin vuokiin taikina tarttuu helposti kiinni, joten paistamisessa kannattaa käyttää silikonisia muffinssivuokia tai öljyllä voideltuja amerikanmuffinssivuokia. Yhden kananmunan tilavuus on noin ½ dl, joten varmista, että vuoat ovat riittävän isoja.

7 kappaletta

Taikina:
1 ¾ dl maitoa
2 rkl valkoviinietikkaa
25 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl Meira leivinjauhetta
2 tl sokeria
½ tl Meira suolaa
1 muna
 
Lisäksi:
7 munaa
 
Pinnalle:
juustoraastetta
Meira kuivayrttejä (esim. oregano, rakuuna ja ruohosipuli)
 
Yhdistä maito ja valkoviinietikka ja anna seistä muiden valmisteluiden ajan. Sulata voi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vatkaimella rauhallisesti sekoittaen jauhoseoksen joukkoon muna ja voisula ja lopuksi vähitellen kaataen maito-etikkaseos.

Annostele ruokalusikallinen taikinaa vuokien pohjalle. Riko päälle yksi muna. Peitä varovaisesti valuttaen taikinalla.

Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuivayrttejä.

Paista 180 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoile lämpiminä. 

 

Korealaiset munaleipäset