Kinuskikissan mantelikakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

Kinuskikissan mantelikakku

Pohja
600 g pullapitkoa

Kostutus
2 dl maitoa
1 tl Meira kardemummaa

Mantelimassatäyte
300 g (n. 6 dl) Meira mantelijauhetta
5 dl tomusokeria
1 ½ dl vettä
½ tl karvasmanteliaromia

Vaniljatäyte
6 Meira liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljatanko
500 g vaniljavanukasta
½ dl vettä

Kuorrutus ja koristelu
2 ps (à 80 g) Meira mantelirouhetta
Meira manteleita
punaista sokerimassaa tai marsipaania

Vuoraa laakea kulho (tilavuus n. 3 litraa) tuorekelmulla. Leikkaa pullapitko viipaleiksi. Yhdistä kostukkeen maito ja kardemumma keskenään.

Yhdistä mantelijauhe ja tomusokeri. Lisää vesi ja karvasmanteliaromi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kulhoon kuohukerma.
Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kerman joukkoon. Vatkaa vaahdoksi. Kaada toiseen kulhoon vaniljavanukas.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi vaniljavanukkaaseen. Yhdistä seos kermavaahdon kanssa.

Leikkaa pullaviipaleista sopivia paloja ja peitä niillä kulhon pohja.
Kostuta kardemummamaidolla. Levitä päälle ohut kerros mantelimassatäytettä ja puolet vaniljatäytteestä. Lado päälle kerros pullaviipaleita, kostuta ja täytä samaan tapaan kuin edellä. Laita päällimmäiseksi pullakerros ja kostuta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista kelmu ympäriltä. Voit notkistaa mantelimassatäytettä vielä hieman helpommin levittyväksi lisäämällä pienen määrän (n. 1 ½ rkl) vettä. Levitä ohut kerros mantelimassaa kakun pinnalle. Painele pintaan mantelirouhetta.

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Ota ukko- ja akkamuotilla kuviot. Laita kuviot kakun päälle. Asettele kehykseksi kokonaisia manteleita. Voit tehdä manteleista myös sydänkoristeen hahmojen yläpuolelle.

 

Lähde: Kinuskikissa.fi