Ihana pähkinä-suklaakakku (gluteeniton)

Reseptin lähetys sähköpostilla

n. 20 cm irtopohjavuokaan

Pohja
50 g tummaa (n. 50 %) suklaata sulatettuna
75 g voita
200 g ranskankermaa (n. 15-20 % rasvaa)
3 pientä munaa (tai 2 isoa)
2,5 dl fariinisokeria
1 dl perunajauhoja
2,5 dl Meira mantelijauhoja
0,5 dl Meira hasselpähkinäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl Meira leivinjauhetta
1 tl Meira soodaa
1/2 tl suolaa
2 tl Meira vaniljasokeria

Täyte
4 dl vispikermaa
175 g tummaa (n. 45 %) suklaata

Päälle
n. 50 g tummaa (n. 45 %) suklaata
Meira hasselpähkinärouhetta ja kokonaisia hasselpähkinöitä paahdettuna

Ohje
Tee ensin pohja. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen hyvin sekoittaen.
Mittaa kuivat aineet eri kulhoon.
Siivilöi kuivat aineet suklaa-rasva-seokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175 °C noin 35-40 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kiinteältä sekä keskelle kakkua tökättyyn tikkuun ei jää kokeiltaessa raakaa taikinaa. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen siirtämistä. Suojaa pohja jäähtymisen ajaksi esimerkiksi kelmulla ja keittiöliinalla, jotta se pysyy mehevänä.

Kun kakkupohja on kunnolla jäähtynyt, leikkaa se kahteen osaan. Nosta toinen pohja varovasti tarjoilulautaselle. Kakkupohja on melko murenevaa, joten suorita siirto varovasti. Tee täyte. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata 175 g suklaata varovasti mikrossa n. 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Sekoita sula suklaa (ei kuuma!) kermavaahdon joukkoon. Laita puolet vaahdosta kakun väliin ja toinen puoli kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin n. tunniksi, jotta suklaamousse hieman jähmettyy.

Koristele kakku paahdetuilla hasselpähkinärouheella, kokonaisilla hasselpähkinöillä ja suklaalla. Pähkinöiden aromi irtoaa parhaiten, jos paahdat hasselpähkinärouhetta kuumalla pannulla parin minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Pähkinät ovat sopivasti paahtuneet, kun niistä alkaa irrota pähkinäinen aromi. Anna pähkinöiden jäähtyä ennen koristelua. Sulata sillä välin suklaata koristelua varten. Ripottele paahdettu pähkinärouhe kakun päälle. Lisää kokonaisia hasselpähkinöitä ja valuta lopuksi päälle vielä sula suklaa.

Voit nauttia kakun vaikka heti.

Vinkki
* Voit tehdä pohjan valmiiksi jo etukäteen, jopa kahta päivää ennen täyttämistä. Säilytä pohja hyvin suojattuna jääkaapissa.
* Kakun keskusta saattaa painua hieman kuopalle jäähtyessään. Jos haluat, voit tasoitella pintaa hieman ennen kahteen osaan leikkaamista. Tosin tämäkään ei ole välttämättömyys, sillä epätasaisuutta ei enää havaitse täyttämisen ja kuorruttamisen jälkeen.
* Kakku on parhaimmillaan parin päivän sisällä sen täyttämisestä.

 

Lähde: Suklaapossu.blogspot.fi