Donitsikakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

Donitsikakku

Taikina:
200 g voita
2 dl fariinisokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ps (70 g) Meira hasselpähkinäjauhetta
2 tl Meira leivinjauhetta
2 tl Meira kardemummaa
2 tl Meira vaniljasokeria
200 g sitruunarahkaa

Kuorrute:
265 g tomusokeria
½ dl valkuaista
pinkkiä pastaväriä
Meira nonparelleja (purppura ja kirjava)

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen sitruunarahkan kanssa. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan (tilavuus 2 l). Korppujauhotusta ei kannata tehdä, jos käytössä on teflonvuoka, jotta kakun pinta jää siistimmäksi.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla – tikkuun ei saa tarttua taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa ja käännä kakku vielä kerran ympäri – näin kakun muoto levenee ylöspäin. Jäähdytä.

Yhdistä tomusokeri ja valkuainen. Värjää pinkiksi pastavärillä. Levitä tai pursota kuorrutetta kakun päälle. Ripottele samantien pinnalle nonparelleja.