Pähkinäiset lihapullat

Reseptin lähetys sähköpostilla

700 grammaa jauhelihaa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1/4 dl kaurahiutaleita
2 isoa sipulia kuullotettuna
2 tl valkosipulia (tai maun mukaan)
1 tl suolaa
Meira rouhittua mustapippuria
2 rkl soijaa
2 rkl siirappia
1 dl kermaa
100 d sulatejuustoa
Meira pinjansiemeniä paahdettuna
Meira cashewpähkinöitä pilkottuna sattumiksi takinan sekaan
fetajuustoa

Valmista taikina ja erottele se pieniksi paloiksi. Työnnä kunkin palan sisään pieni kuutio fetajuustoa. Pyöritä sen jälkeen palat lihapulliksi niin, että fetapala on kokonaan pullan sisällä, muutoin fetajuusto sulaa uunissa ja valuu lihapullasta ulos. Lihapullan sisällä feta pysyy sulamattomana.

Paista 180 asteessa, kunnes lihapullat ovat päältä ruskeita ja keskeltä kypsiä. 

Lähde: http://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/

P.S. Huolella valikoidut Meira pähkinät ovat viimeisintä saatavilla olevaa satoa ja ne pakataan tuoreuden säilyttävään suojakaasuun.