Marokkolainen grillattu broileri

Reseptin lähetys sähköpostilla

Marokkolainen grillattu broileri
 
4:lle
Vaikeusaste: vaikea
Valmistusaika: 1,5 h + 4 h marinointi
soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa
 
Kokonaisena grillaaminen on mehukkain mahdollinen tapa tarjota broileria. Voit myös helposti tehdä koko broilerista lähes luuttoman, jolloin syöminen helpottuu ja broileri toimii näyttävänä lisänä mihin tahansa juhlapöytään. Mausteseos eli rub toimii toki myös yksittäisiin broilerin osiin kuten koipireisiin tai reisipaisteihin, jos kokonaisen kanan käyttäminen tuntuu vieraalta. Pehmeä couscous ja minttujogurttikastike tukevat mausteista kanaa.
 
1 kokonainen kana tai 4 koipireittä
 
Marokkolainen kanarub
4 tl Meira paprikajauhetta
2 tl Meira juustokuminaa
2 tl Meira kanelia
1 tl Meira suolaa
1 tl Meira inkivääriä
1 tl Meira chilimausteseosta
1 tl Meira mustapippuria
4 rkl sitruunamehua
4 rkl oliiviöljyä
½ nippu persiljaa
 
Couscous
4 annosta couscousta
Meira suolaa
Meira pippuria
½ sitruunan mehu ja kuori
½ puntti tuoretta korianteria
 
Minttujogurttikastike
½ sitruuna
½ pieni valkosipulinkynsi
4 mintunoksaa
200 g jogurttia
Meira suolaa
 
Poista kanasta selkäranka, rintalasta ja haluamasi muut luut ja litistä. Sekoita kuivamausteet, sitruunamehu, oliiviöljy sekä hienonnettu persilja ja marinoi kanaa seoksessa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Grillaa halsterissa molemmin puolin kunnes kana on kypsää (n. 45-60 min) riippuen siitä kuinka litteäksi kana on avattu.
 
Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan, mausta ja viimeistele sitruunamehulla ja -kuorella sekä korianterilla.
 
Valmista kastike puristamalla sitruunanpuolikkaasta mehu, raastamalla valkosipulinkynsi ja silppuamalla minttu. Sekoita kaikki ainekset. Tarjoile kana couscousin ja minttujogurttikastikkeen kera.