Lehtipihvi-flatbread ja valkosipulikermaviiliä

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Flatbread
3 dl maitoa
1 pss (7g) kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
4 kpl lehtipihvejä
2 tl Meira Pihvimaustetta
1 tl suolaa
2 tomaattia viipaleina
1⁄2 kurkku viipaleina
1 pss jääsalaattia
1 pieni punasipuli ohuina suikaleina

Kastike
200 g kermaviiliä
1⁄2 tl sokeria
1⁄2 tl suolaa
1 tl Meira Minttua
1 tl Meira Valkosipulijauhetta
1 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunankuorta
1/3 tl Meira Mustapippuri rouhittuna

Laita lämmin maito kulhoon ja sekoita joukkoon hiiva. Anna liueta noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon loput aineet ja vaivaa noin 8 minuuttia. Laita taikina öljyttyyn kulhoon. Peitä liinalla ja anna kohota noin 1 h, kunnes taikina on kaksinkertaistunut. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna maustua. Kuumenna uuni 230°C tai grillipannu keskilämmölle. Laita uuniin joko pizzakivi tai uunipelti kuumenemaan. Leivo taikinasta ilmat ulos ja jaa taikina neljään osaan. Kauli taikina haluamaasi muotoon. Voit pistellä pintaan haarukalla reikiä, jos haluat. Näin leipä ei kohoa uunissa yhtä paljon. Nosta flatbread kiven tai uunipellin päälle ja paahda uunissa noin 5-8 minuuttia, kunnes flatbread on valmis. Paista ja mausta lehtipihvit. Laita lehtipihvit flatbread-leipien päälle ja annostele pihvien päälle salaatti. Viimeistele kermaviilikastikkeella ja kääri rullalle folioon tai paperiin.