Jerk-ribsit ja karibialaiset pavut

Reseptin lähetys sähköpostilla

Jerk-ribsit ja karibialaiset pavut

2-3:lle
Vaikeusaste: vaikea
Valmistusaika: 4 h
laktoositon, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä kananmunaa
 
Jamaikalaistyyliset jerk-ribsit ovat mielenkiintoinen variaatio normaaleihin bbq-ribseihin. Esikypsennys höyryttämällä pitää kuivamausteseoksen eli rubin ribsien pinnassa, mutta ei silti tingi mehukkuudesta. Tarjoa lisukkeena karibialaisittain tehtyjä mausteisia papuja.
 
Jerk-rub
4 rkl Meira suolaa
4 tl ruokosokeria
4 tl Meira valkosipulijauhetta
4 tl Meira sipulijauhetta
4 tl Meira maustepippuria
2 tl Meira chilirouhetta
2 tl Meira ruohosipulia
2 tl Meira paprikajauhetta
2 tl Meira mustapippurijauhetta
2 tl Meira muskottipähkinää
2 tl Meira inkivääriä
1 tl Meira timjamia
1 tl Meira kanelia
1 tl Meira jauhettua neilikkaa
 
1-1½ kg porsaan ribsejä
vettä, colajuomaa tai olutta
 
tarjoiluun bbq-kastiketta
 
Karibialaiset pavut
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 jalapeno
2 tlk (480 g) mustapapuja
1 dl rommia
1 dl bbq-kastiketta
1 rkl ruokosokeria
1 rkl siirappia
Meira mustapippuria
Meira suolaa
½ nippu tuoretta korianteria
3 kevätsipulia
 
Sekoita mausteet ja hiero ribsien pintaan. Laita syvän uunipellin pohjalle vettä, colaa tai olutta, nosta päälle ritilä ja siihen ribsit. Peitä ribsit ja alla oleva pelti foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa reilut 3 tuntia kunnes ribsit ovat haluamassasi kypsyydessä. Grillaa pinta ja viimeistele silauksella bbq- tai jerk-kastiketta. Voit myös valmistaa omatekoista jerk-kastiketta lisäämällä ylijääneet rubit bbq-kastikkeen sekaan.
 
Valmista pavut. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä jalopeno ja kuullota öljyssä. Lisää valutetut pavut, rommi, bbq-kastike, sokeri, siirappi ja mausteet. Anna hautua hiljaisella lämmöllä 45 min. Viimeistele silputulla korianterilla ja kevätsipulilla. Tarjoile karibialaiset pavut jerk-ribsien kera.