Chilillä maustettu kana-parsakaalipiirakka

Reseptin lähetys sähköpostilla

Chilillä maustettu kana-parsakaalipiirakka
 
6-8:lle
Vaikeusaste: keskivaikea
Valmistusaika: 70 min
(Soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää)
 
Kana-parsakaalipiirakkaan saa pientä potkua Meira Guajillo chilirouheesta. Chilin määrää säätelemällä saat piirakasta joko tuhdin tulisen aikuiseen makuun tai pienellä poltteella varustetun koko perheelle sopivan version.
 
1 pieni parsakaali
300 g broileria
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
öljyä
 
1 pkt valmista piirakkataikinaa
 
2 dl kermaa
2 dl maitoa
3 kananmunaa
2½ dl juustoraastetta
1 rkl Meira Guajillo chilirouhetta
1 rkl Meira valkosipulirouhetta
1 rkl Meira ruohosipulia
1 tl Meira juustokuminaa
Meira jodioitua hienoa merisuolaa
Meira mustapippuria, rouhittu
 
½ dl juustoraastetta pintaan
 
Leikkaa parsakaalista kukinnot ja keitä melkein kypsäksi. Paista broilerit ja hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Voit myös käyttää valmista grillattua broileria, jos jääkaapista löytyy esimerkiksi eilisen tähteitä. Kauli piirakkataikina levyksi, nosta isoon voideltuun piirakkavuokaan ja siisti reunat. Nosta päälle broilerit, parsakaalit ja sipulit. Sekoita kerma, maito, munat, 2½ dl juustoraastetta sekä mausteet ja kaada päälle. Ripottele päälle loput juustoraasteet ja paista 175 asteisen uunin alatasolla 50 min.