Bulgogi-riisikulho

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Korealainen bulgogi tarkoittaa kirjaimellisesti käännettynä ”tulta ja lihaa”. Lihan maun salaisuus on kärsivällinen marinointi ja kovalla lämmöllä paisto. Kruunaa maukas kokonaisuus raikkaalla korealaisella kurkkusalaatilla.

800 g naudan ulkofileetä
1 porkkana ohuina suikaleina

Marinadi
5 rkl soijakastiketta
3 rkl sokeria
2 rkl Meira valkosipulijauhetta
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl seesamiöljyä
½ tl Meira mustapippuria rouhittuna

Korealainen kurkkusalaatti
1 kpl kurkku
1 tl suolaa
2 tl chilitahnaa (esimerkiksi kochujang)
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
3 rkl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl seesaminsiemeniä
½ tl Meira tulista chilirouhetta
½ tl seesamiöljyä

keitettyä riisiä

Leikkaa ulkofileestä ohuita noin 2-3 mm viipaleita. Yhdistä kaikki marinadin aineet ja sekoita liha ja porkkanat joukkoon. Sekoita huolellisesti, jotta marinadi levittyy tasaisesti kaikkialle. Laita maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi, mieluimmin yön yli.

Valmista kurkkusalaatti. Leikkaa kurkusta noin 5 mm viipaleita. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää kurkkujen joukkoon. Anna maustua noin tunnin ajan. Kaada ylimääräinen neste pois kurkuista ennen tarjoilua.

Lämmitä pannu kuumaksi ja paahda lihat nopeasti molemmin puolin noin 1 minuutti per puoli. Aseta kulhon sivuille salaatinlehtiä. Annostele pohjalle riisiä, nosta päälle bulgogi ja viimeistele annos korealaisella kurkkusalaatilla.