Adobo

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Adobo on Filippiinien epävirallinen kansallisruoka. Perusainekset ovat yksinkertaiset, mutta makumaailma yllättää. Ruoka on vaivaton tehdä ja säilyy hyvin. 

1 kg broilerin koipireisiä puolitettuina
1,5 dl soijaa
1 rkl Meira Valkosipulirouhe
3 rkl öljyä
2 dl kanalientä tai vettä
3 kpl Meira Laakerinlehti
1 tl Meira Mustapippuri, kokonainen
1,5 dl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
suolaa

Yhdistä soija ja valkosipulirouhe kulhossa. Laita broilerinpalat kulhoon marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paahda marinoidut broilerit huolellisesti noin 5 minuuttia per puoli. Lisää pannulle marinointiliemi ja kanaliemi. Kiehauta ja lisää laakerinlehdet sekä mustapippurit. Anna hautua noin 25 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Lisää joukkoon etikka sekä sokeri ja keitä vielä 10 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla.