Wasabi- ja chilipähkinät sekä piparimantelit

Reseptin lähetys sähköpostilla

Wasabipähkinät
n. 300g Meira kuorellisia manteleita tai pekaanipähkinöitä
1 kananmunanvalkuainen
1-2 rkl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
2 tl tai maun mukaan wasabitahnaa/jauhetta
1 tl suolaa

Chilipähkinät
n 300g Meira kuorellisia manteleita tai pekaanipähkinöitä
1 kananmunanvalkuainen
1-2 rkl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
1 tl Meira savustettua paprikajauhetta
2-3 tl vahvaa chilikastiketta
1 tl suolaa
ripaus Meira jauhettua mustapippuria

Piparimantelit
n. 300g Meira kuorellisia manteleita
1 kananmunanvalkuainen
3 rkl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
2 tl kanelia sekä hieman aitoa vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita mausteet valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää pähkinät/mantelit ja sekoita hyvin.
Levitä pähkinät uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 160*C 15 min. Kääntele ja irrottele pähkinöitä toisistaan ja jatka paahtamista vielä toiset 15 min.
Ripottele vielä tarvittaessa kuumien pähkinöiden päälle suolaa tai sokeria. Jäähdytä ja säilytä tiiviissä purkissa.

Vinkki: Yksi vaahdotettu valkuainen riittää sitomaan maut noin puoleen kiloon pähkinöitä. Jaa vaahdotettu valkuainen kahteen osaan ja tee vaikka suolaisia ja makeita pähkinöitä samalla kerralla eri pelleillä. Vaihtele tarvittaessa peltien paikkoja uunissa paahtamisen aikana.

Lähde:  http://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/

P.S. Huolella valikoidut Meira pähkinät ovat viimeisintä saatavilla olevaa satoa ja ne pakataan tuoreuden säilyttävään suojakaasuun.