Välipalapatukat

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 patukkaa

2 dl yhteensä Meira cashew-pähkinöitä ja saksanpähkinöitä
1/2 dl yhteensä auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä
n. 12 kpl kuivattua aprikoosin palaa
n. 1/2 dl luomu kaurahiutaleita (osan voi korvata esim. Meira kookoshiutaleilla)
1 rkl tuoreesta sitruunasta puristettua mehua
1-2 rkl luomu hunajaa

Patukoiden päälle erilaisia siemeniä

Valmistusohje
1. Pyöräytä pähkinät, siemenet ja kuivatut aprikoosit varovasti blenderissä tai monitoimikoneessa niin, että ainekset murskaantuvat vähän, mutta jäävät kuitenkin paloiksi. Varo, etteivät ne sekoitu taisaiseksi massaksi/taikinaksi.

2. Sekoita erikseen (esimerkiksi blenderissä) kaurahiutaleet, puristettu sitruunanmehu ja hunaja.

3. Yhdistä seokset varovasti esim. haarukalla sekoittaen.

4. Muotoile seos patukoiden mallisiksi. Leikkaa veitsellä patukoiden reunat tasaisiksi.

5. Laita patukat uunipellille leivinpaperin päälle ja anna olla uunin keskitasossa noin 40 asteen lämmössä muutaman tunnin ajan, kunnes ne ovat kuivuneet sopiviksi.

Lähde: www.merenhelmi.com