Mezet - 3 dippiä: hummus, baba ganoush ja feta-pähkinätahna

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Hummus
300 g kikherneitä keitettynä ja valutettuna
100 g tahinia (seesamitahnaa)
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl Meira hienoa merisuolaa
1/3 tl Meira juustokuminaa
¼ tl Meira rouhittua mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
0,5 dl oliiviöljyä

Laita kaikki aineet, paitsi öljy, tehosekoittimeen tai mortteliin. Soseuta tasaiseksi. Voit ohentaa massaa tarvittaessa kikherneiden keitinvedellä. Tarkista maku. Pirskottele päälle hyvälaatuista oliiviöljyä. 

Baba Ganoush
1 munakoiso
3 rkl tahinia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5 dl sitruunan mehua
½ tl Meira kuminaa
1 tl Meira hienoa merisuolaa
2 rkl oliiviöljyä

koristeluun lehtipersiljaa hienonnettuna

Kuumenna uuni 230°C asteiseksi. Pistele munakoisoon haarukalla reikiä ja laita leivinpaperin päälle uuniin noin 45 minuutiksi. Käännä munakoiso noin 20 minuutin kohdalla. Tarkista että munakoison sisus on pehmeä. Mikäli sisus ei ole vielä täysin pehmeä, jatka kypsennystä. Jauha kumina hienoksi morttelissa. Kaavi munakoisojen sisus siivilään valumaan. Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku ja viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Feta-pähkinälevite
2 dl Meira cashew-pähkinöitä paahdettuna
½ p persiljaa hienonnettuna
200 g pehmeää fetaa
1 dl maitoa
1 valkosipulinkynsi
1 tl Meira savustettua paprikaa
1 rkl sitruunamehua
½ tl Meira hienoa merisuolaa

viimeistelyyn 1 rkl oliiviöljyä

Laita pähkinät ja persilja yleiskoneen kutterikulhoon tai mortteliin ja hienonna tasaiseksi. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja tarjoile.