Kaneli-pähkinägranola

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Kaneli-pähkinägranola on maukas lisäke esimerkiksi jogurtin, rahkan tai vaikka smoothien joukossa. Pähkinät tuovat reilusti rapeutta ja ruokaisuutta. Granolaa on helppo maustaa monin tavoin ja se säilyy ilmatiiviissä purkissa hyvin muutaman viikon.

7 dl kauraleseitä
2,5 dl Meira maapähkinöitä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl vehnäalkioita
1 tl Meira kanelia
½ tl Meira kardemummaa
1 tl Meira hienoa merisuolaa
1 rkl kuumaa vettä
1,5 dl hunajaa
1 dl rypsiöljyä
0,5 dl rusinoita
0,5 dl kuivattuja karpaloita

Yhdistä kulhossa kauraleseet, pähkinät, siemenet, vehnäalkiot ja mausteet. Yhdistä kuuma vesi ja suola. Lisää suolaveden joukkoon hunaja sekä öljy ja kaada seos kuivien aineiden päälle. Sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda seosta noin 40 minuuttia 160°C asteisessa uunissa. Kääntele seosta aina 10 minuutin välein. Jäähdytä seos ja sekoita joukkoon rusinat sekä karpalot. Sekoita tasaiseksi ja pakkaa ilmatiiviiseen rasiaan.