Flatbread

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Valmistusaika: 1 h 30 minuuttia

3 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 tl Meira Basilikaa
2 tl Meira Yrttiseos Provencalea
1 tl Meira ruokasuolaa
n. 8 dl vehnäjauhoa
3 rkl oliiviöljyä

Lämmitä maito 42°C asteiseksi. Kaada maito ja hiiva yleiskoneen kulhoon. Lisää joukkoon yrtit ja sekoita tasaiseksi. Sekoita suola vehnäjauhoihin ja lisää nesteen joukkoon. Kaada joukkoon lopuksi vielä öljy ja vaivaa noin 8 minuuttia. Kohota noin 50 minuuttia. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä pulliksi. Kohota liinan alla vielä noin 20 minuuttia.

Kauli pullat pitkulaisen mallisiksi noin 5 mm paksuuteen. Laita taikina leivinpaperin päälle ja paista pizzakiven päällä tai uunipellillä 230°C asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia. Ota leipä pois uunista ja tarjoile. Halutessasi voit paiston jälkeen voidella leivän esimerkiksi valkosipulivoilla.